We bevonden ons in een bijzonder landhuis. De monumentale villa ligt op landgoed Vollenhoven, midden in bos, in de uitgestrekte natuur van De Bilt, op ca. 10 kilometer van Utrecht. Na een wandeling over het terrein hebben we de middag doorgebracht op De Vuurplaats, een unieke buitenlocatie. Gelukkig was het een wonderlijk zonnige dag in een week vol regen- en sneeuwdagen.
Bij aankomst was het kampvuur al aangewakkerd, stond de borrel klaar en startte de workshop outdoor cooking. Bij De Vuurplaats wordt uitsluitend gekookt op houtvuur. Zonder elektriciteit en gas met uitsluitend gloeiende kooltjes, rook en as als culinaire tools. De teams hebben een 3-gangenmenu verzorgd volgens recepten. De filosofie is field-to-fork: er wordt zoveel mogelijk gewerkt met ingrediënten van het landgoed. En vanuit het 70-30 principe: 70% groente en 30% vlees-vis. Alles smaakt lekkerder als het boven vuur is klaargemaakt. Rond het kampvuur hebben we gerechten en verhalen met elkaar gedeeld.